Vrachtwagen met 20 ton chocolade gestolen op weg van Oostenrijk naar België

Illustratiebeeld.
Shutterstock Illustratiebeeld.
Een vrachtwagen met bijna 20 ton chocolade is op weg van Oostenrijk naar België verdwenen. Een onbekende dader is erin geslaagd met vervalste papieren aan de begeerde vracht te geraken, heeft de politie van Tirol vandaag laten weten. Van dader en chocolade, goed voor een waarde van zo'n 50.000 euro, ontbreekt elk spoor.

Volgens de politie toonde de man zowel vervalste persoonlijke documenten als een vervalst rijbewijs, toen hij begin deze week de vracht afhaalde. De nummerplaten aan de oplegger stonden gemeld als gestolen, en ook de nummerplaten van de trekker pasten niet bij de documenten. Maar niemand merkte het bedrog op. En de chocolade kwam nooit aan op haar bestemming in België.

Een bedrijf uit Tirol had de opdracht aanvaard voor de levering, maar die dan doorgespeeld aan een expediteur uit Hongarije. Die droeg op zijn beurt een onderneming uit Tsjechië op de klus te klaren. De onbekende gaf zich bij het Hongaarse bedrijf op als medewerker van de Tsjechische firma, maar daar kent men hem niet. Volgens een woordvoerster van de politie zijn er de voorbije jaren nog gevallen geweest van vrachtwagens die met hun vracht niet aankwamen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Keulier

  Oei, hopelijk niet een bestelling van Sinterklaas. Anders geen lekkers op 6 december.

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Als de lading alleen uit volle melk chocolade bestond is er misschien een water[tand]kans dat ze ergens op een parking ontdekt wordt, met een briefje op het dashboard dat de dief alleen 'fondant' lust.

 • denis vermesen

  daar zit duidelijk 'n geurtje aan,bij zulke ladingen is de trailer meestal uitgerust met 'n tracker ,ofwel was dit 'n zeer bekwaam iemand,die alles uitschakelde ofwel hulp kreeg van binnenuit

 • Walter Corneel

  Om chocomousse te maken zeker

 • Rudy van Wayenberge

  Extra patrouilles graag in de buurt van de woning van Isabelle A!!! ;)