Vorig jaar minder voertuigen door Kanaaltunnel

In het voorjaar van 2019 leidde een staking van de Franse douanediensten tot lange files.
AFP In het voorjaar van 2019 leidde een staking van de Franse douanediensten tot lange files.
Er zijn vorig jaar minder vrachtwagens, auto's en andere voertuigen door de Kanaaltunnel gereisd. Dat komt onder meer door een staking van de Franse douanediensten, gedurende twee maanden in het voorjaar, en de brexit-onzekerheid, zo meldde de groep Getlink (het voormalige Eurotunnel).

Er reden vooral minder vrachtwagens de trein op om door de Kanaaltunnel te reizen. Er werden er net geen 1,6 miljoen geteld, 6 procent minder dan in 2018. Het aantal passagiersvoertuigen (auto's, motorfietsen, caravans, bussen ...) daalde met 2 procent tot 2,65 miljoen.

De Getlink-cijfers omvatten niet het aantal reizigers dat met de Eurostar reisde tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk. De Eurostar-jaarcijfers worden pas later bekendgemaakt, maar eerder op het jaar rapporteerde de hst-operator steevast groei.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.