Voorzitter van Oxfam Internationaal opgepakt in Guatemala in kader van corruptiezaak

Het onderzoek gaat niet over de recente onthullen over Oxfam, maar wel over feiten van toen Fuentes Knight minister van Financiën was.
REUTERS Het onderzoek gaat niet over de recente onthullen over Oxfam, maar wel over feiten van toen Fuentes Knight minister van Financiën was.
Juan Alberto Fuentes Knight, de Guatemalteekse voorzitter van Oxfam Internationaal, is opgepakt in het kader van een corruptieonderzoek. De feiten dateren van toen de man nog minister van Financiën was in de regering van Alvaro Colom (2008-2012). De ex-president werd zelf ook opgepakt.

Fuentes Knight is sinds 2015 voorzitter van Oxfam Internationaal. De ngo ligt momenteel zwaar onder vuur nadat bekend is geraakt dat werknemers van Oxfam in 2010 seksfeestjes met prostituees hadden opgezet in Haïti en dat ook in Zuid-Soedan wantoestanden zouden zijn gebeurd. 

De arrestatie van Fuentes Knight heeft echter niets te maken met die onthullingen. Wel wordt de man ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een corruptieschandaal rond facturen van bussen voor het openbaarvervoernet van de hoofdstad Guatemala-stad.

Naast Fuentes Knight en ex-president Colom, werden nog acht andere ministers gearresteerd. 
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jos Vaneerdewegh

  George,ik hoef niet wakker te worden Mijn voordeur blijft al jaren dicht,voor dit soort dingen; Ik geef nooit iets,komt toch niet op de plaats te recht;

 • jan broekmans

  Linkse ngo's en sossen,allemaal één pot nat.

 • Georges Vande Velde

  Mensen wordt toch wakker. Hoeveel zaakjes moeten er nog aan het licht komen. Geef niets aan goede doelen ,al de giften worden verbrast door de hogeren in deze organisaties.

 • frank triolet

  Haha en er zijn nog onnozele mensen die geven

 • sylvain vlerick

  Amai dat is daar een fantastische organisatie die oxfam ! Wie daar zijn centjes nog aan geeft , heeft ook niet vooraan gestaan !