Voorzitter justitiecommissie, verantwoordelijk voor eventuele afzettingsprocedure, wil groter onderzoek naar Trump

De Amerikaanse president Donald Trump
Photo News De Amerikaanse president Donald Trump
De voorzitter van de commissie van Justitie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden wil een breder onderzoek naar president Donald Trump. Het parlementslid, de Democraat Jerry Nadler, heeft aangekondigd dat zijn commissie morgen documenten van meer dan 60 mensen zou opvragen, onder wie ook de oudste zoon van de president, Donald Trump Jr. Het is die commissie die verantwoordelijk zou zijn voor het opstarten van een mogelijke afzettingsprocedure tegen Trump.

"Het is heel duidelijk dat de president de rechtsgang heeft belemmerd", zei Nadler in een interview met zender ABC. Met de documenten op te vragen, wil de commissie "het onderzoek starten om aan het Amerikaanse volk de zaak voor te stellen over belemmering van de rechtsgang, corruptie en machtsmisbruik."

Nadler oordeelt dat het huidige onderzoek van Robert Mueller niet volstaat en vindt, net als andere Democraten in het Congres, dat de focus breder moet zijn. Het interview met Nadler volgt op de publieke getuigenis van de vroegere persoonlijke advocaat van Trump, Michael Cohen. Hij beschuldigde zijn voormalige baas ervan meermaals te hebben gelogen als kandidaat en als president.

Volgens Kevin McCarthy, fractieleider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, had Nadler "beslist de president af te zetten de dag dat de president de verkiezingen won". McCarthy uitte ook kritiek op Cohen, die volgens hem is gefaald in zijn verantwoordelijkheid als advocaat om Trump te waarschuwen tegen mogelijk illegale acties. Ook zei hij dat campagneovertredingen geen misdaden zijn die tot een "impeachment" (procedure tot afzetting van de president, nvdr.) kunnen leiden.

Bekijk ook:

“Trump is de gevaarlijkste president ooit", Bernie Sanders trapt campagne af

Cohen hangt vuile was president Trump buiten 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  sonny u geloofd u eigen toch wel erg. meer dan 60 procent van de amerikanen willen Trump niet meer. en Trump was dan ook niet de man met de meeste stemmen toen hij president werd maar daarvoor moet u het stem systeem kennen van Amerika. en dat ze 2 jaar lang niets vonden heeft ook veel te maken dat Trump overal mensen heeft gezet toen de republikeinen overal de meerderheid had. maar in die 2 jaar geen geld vond voor een muur.

 • dominique castelein

  vanaf dag één hebben de linksen zich verzet tegen de President,hij was niet zwart noch links,een tweede termijn is hem gegund en dan kan hij beginnen met de opkuis

 • Sonny Breugelmans

  Al 2 jaar onderzoek, ze hebben enkel ontdekt dat de snoeper bij de playboy mansion rondhing. Mueller investigation leverde niks op, Michael Cohen is meermaals betrapt op liegen in de rechtbank, de FBI is zijn niet onpartijdig en zijn hun geloofwaardigheid volledig kwijt. Het kadaver dat ooit de media moest voorstellen stinkt uren in de wind en het wordt maar niet opgeruimd. Trump is 1 van de beste dingen die ons is kunnen overkomen, mensen hun ogen gaan open, de neus wordt dichtgeknepen.

 • dirk declercq

  Misschien goede zakenman, maar daarom nog geen goede president. De procedure kan niet rap genoeg opgestart worden.

 • walter Bogaerts

  Is een Democraat zo dom dat hij niet weet dat de Republikeinen de senaat in handen hebben. Puur fake news .