Voorzitter eurogroep "echt nog pessimistisch" over Griekenland

Dijsselbloem, de voorzitter van de eurogroep, is "echt nog pessimistisch" over de kans op succes bij de besprekingen tussen Griekenland en de eurozone.
EPA Dijsselbloem, de voorzitter van de eurogroep, is "echt nog pessimistisch" over de kans op succes bij de besprekingen tussen Griekenland en de eurozone.
De Nederlandse minister van Financiën en voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem is pessimistisch over het vervolg van de besprekingen tussen Griekenland en de eurozone over het Griekse schuldenprobleem.

Maandag gaan de ministers van Financiën van de eurolanden weer met hun Griekse collega om de tafel, maar Dijsselbloem is "echt nog pessimistisch" over de kansen op succes.

"Het is heel ingewikkeld. Je kunt alleen geld uitgeven als je het hebt. Griekenland wil heel veel maar er is heel weinig geld. Dat is echt een probleem voor de Grieken", zei Dijsselbloem vandaag voor de wekelijkse ministerraad. Volgens hem zijn de ambities van de nieuwe Griekse regering torenhoog. "Maar de mogelijkheden zijn gezien de toestand van hun economie heel beperkt."