Voortvluchtige Walmart-schutter opgepakt na klopjacht

De Amerikaanse politie verspreidde na de schietpartij deze foto van verdachte Scott Ostrem (47).
AP De Amerikaanse politie verspreidde na de schietpartij deze foto van verdachte Scott Ostrem (47).
De politie in de Amerikaanse staat Colorado heeft vandaag na een klopjacht van 14 uur een 47-jarige man gearresteerd. Het gaat om Scott Ostrem, die gisteren in een buitenstad van Denver drie mensen zou hebben doodgeschoten in een vestiging van supermarktketen Walmart.

De dader liep ogenschijnlijk uiterst rustig de supermarkt binnen voordat hij om onduidelijke redenen het vuur opende. Daarna reed hij weg. Twee mannen overleden ter plekke, een vrouw bezweek even later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. 

De politie verspreidde beelden van de bewakingscamera in de zoektocht naar de schutter. Volgens de politie is er geen sprake van een terreurdaad. De verdachte werd vanochtend om 8 uur lokale tijd ingerekend.

Wapengerelateerd geweld
Elke jaar komen meer dan 33.000 mensen in de Verenigde Staten om door wapengerelateerd geweld, volgens een studie die deze maand werd gepubliceerd.
Vorige maand doodde een gewapende man nog 58 mensen in Las Vegas. Het ging om de dodelijkste schietpartij uit de moderne geschiedenis van Amerika.

De Walmart-medewerkers reageerden aangedaan.
REUTERS De Walmart-medewerkers reageerden aangedaan.
AFP
AFP
AFP
People watch an ambulance leave at the scene of a shooting at a Walmart in Thornton, Colorado November 1, 2017.  REUTERS/Rick Wilking
REUTERS People watch an ambulance leave at the scene of a shooting at a Walmart in Thornton, Colorado November 1, 2017. REUTERS/Rick Wilking1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pete Schoonhuys

    Hallo Trump? Selectieve verontwaardiging?