Voormalige first lady Filipijnen kijkt aan tegen jarenlange celstraf voor corruptie

EPA
Imelda Marcos, de voormalige first lady van de Filipijnen, kijkt aan tegen een jarenlange gevangenisstraf voor corruptie, zo berichten Filipijnse media. De intussen 89-jarige weduwe verwierf bekendheid met haar opzichtige levensstijl. Zo beschikte ze tijdens het presidentschap van haar man -tussen 1965 en 1986- over maar liefst duizend paar schoenen.

Een rechter heeft de vrouw schuldig verklaard aan zeven aanklachten in verband met corruptie. Het geld werd getransfereerd naar private fondsen in Zwitserland. Voor elke aanklacht zou ze minstens zes jaar naar de cel moeten. De rechter vaardigde een aanhoudingsbevel uit. 

Imelda Marcos zetelt in het Filipijnse parlement. Verwacht wordt dat ze tegen de veroordeling in beroep zal gaan, en dat beroep werkt opschortend.




4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Van der Poorten

  Het moet alleszins geen rechtse populiste geweest zijn anders was het wel tien keer vernoemd ! By the way , linkse populisten bestaan toch ook ?

 • René Lippeveld

  Een 85-jarige rechter in het Hooggerechtshof (Amerika) en een parlementslid van 89 op de Filippijnen. Ik vraag me toch af waar we eigenlijk naartoe gaan.

 • ANN LIMBOS

  Is die nog altijd niet veroordeeld ? En dat zit zelfs in het parlement !

 • Renée Schietekat

  Hoe is het mogelijk dat die nog in het parlement zetelt? Ongelooflijk