Voormalige FBI-directeur Comey "week af van procedures" in Clinton-onderzoek

Voormalig FBI-directeur James Comey.
REUTERS Voormalig FBI-directeur James Comey.
James Comey ging zijn boekje te buiten in het onderzoek van de FBI naar oud-presidentskandidaat Hillary Clinton. Volgens de waakhond schond de oud-directeur "het imago van onpartijdigheid".

Amerikaanse media hebben de hand kunnen leggen op het langverwachte rapport van de waakhond, inspecteur-generaal Michael Horowitz. Hij onderzocht onder meer de afhandeling van het onderzoek, voor de presidentsverkiezingen van 2016, naar Clintons gebruik van haar private e-mailadres toen ze minister van Buitenlandse Zaken was.  

Kort voor de verkiezingen kreeg het onderzoek door Comey enorm veel ruchtbaarheid. Clinton stelt dat ze hierdoor het presidentschap verloren heeft. President Donald Trump beweert Comey ontslagen te hebben voor de wijze waarop hij het dossier behandeld heeft. De president had hoge verwachtingen van het rapport van de waakhond. 

Niet vooringenomen

De waakhond stelt dat Comey afweek van standaardprocedures en zo de geloofwaardigheid van de FBI en het ministerie van Justitie heeft geschonden. Van politieke vooringenomenheid is volgens Horowitz wel geen sprake. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernaerts Diane

    Met andere woorden: dankzij Comey heeft Clinton verloren en Trump gewonnen! Wat zit Trump dan te zeuren? En "President Donald Trump beweert Comey ontslagen te hebben voor de wijze waarop hij het dossier behandeld heeft"? Dat is al lang achterhaald, vermits hij later zelf heeft toegegeven dat het omwille van "this Russia thing" was.

  • Gino De Neef

    Brak de wet en spande samen om een wettelijke regering omver te werpen DAT is wat in het rapport staat! Zal ik jullie dat volledig rapport effe doormailen?

  • Roland De Smedt

    Nogmaals. Hillary Clinton verloor omdat 90% van de Amerikanen haar niet moet hebben en haar niet vertrouwt. Zelfs trouwe democratische kiezers haakten af voor haar.