Voormalige Boeing-baas krijgt 60 miljoen aan vergoedingen mee

Oud-CEO van Boeing Dennis Muilenburg.
REUTERS Oud-CEO van Boeing Dennis Muilenburg.
De vertrokken Boeing-topman Dennis Muilenburg krijgt van het bedrijf ruim zestig miljoen dollar mee (bijna 54 miljoen euro) aan compensaties en pensioenvergoedingen. Dat blijkt uit documenten die Boeing opstuurde naar de Amerikaanse toezichthouder.

Muilenburg ontvangt volgens het bedrijf geen gouden handdruk. Boeing zei in november dat de oud-topman zelf had aangeboden zijn bonus voor 2019 en opbrengsten uit aandelen op te geven.

Muilenburg verdiende in zijn 4,5 jaar aan het roer bij de vliegtuigbouwer tientallen miljoenen. In december stapte hij op. Volgens Boeing was zijn vertrek nodig om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen. Dat liep een flinke deuk op door de problemen met de 737 MAX.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Wanneer je veel weet geven ze veel geld om veel te zwijgen.

 • Yvan Lindekens

  Dat is zo bij topmanagers: als het goed gaat is dat hun verdienste. Als het slecht gaat is het dan weer hun verdiente dat het niet nog slechter gaat. In beide gevallen passeren ze aan de kassa.

 • Paul Boutsen

  Van dit soort wanbeleid nemen onze politici nu eens een voorbeeld. Sjoemelen, de boel om zeep helpen en ofwel verkassen naar de Eu om nog meer te verdienen of een dikke uittredingspremie oprapen en dan nog stiekem in een twintigtal beheerraden van overheidsbedrijven zitten te incasseren.

 • Nadine Abe

  Met liegen en bedriegen krijg je de grootste lonen en ontslag premies . Met eerlijk zijn en ECHT werken blijf je een sukkelaar die voor alles opdraaien .

 • Marc Camp

  Het gebruikelijk als een CEO opstapt. Typisch in dat wereldje van elitaire mensen en dan nog komen deze sukkelaars ons wijsmaken dat het de werkende kleine werknemer/ster is die teveel verdient. Schande voor de aandeelhouders die dit toelaten en veroorzaken!