Vooral toeristen bij laatste Griekse besmettingen

Een strand op het eiland Kos. Een bord maant aan om de social distancing te respecteren.
REUTERS Een strand op het eiland Kos. Een bord maant aan om de social distancing te respecteren.
In Griekenland zijn voor het eerst in enkele weken tijd weer besmettingen met het coronavirus geregistreerd. De meeste van die positieve gevallen zijn toeristen, melden de Griekse gezondheidsautoriteiten. 

Van de 43 positieve testen waren er 36 toeristen. Volgens de Griekse openbare omroep ERT kwamen 20 van die toeristen uit Servië. De zestien andere toeristen komen uit verschillende andere landen.

Sinds 1 juli zijn reizen naar Griekenland weer mogelijk. Plaatselijke media schatten dat sindsdien zowat 100.000 vakantiegangers Griekenland zijn binnengekomen via de grensovergang met Bulgarije.

Sinds maandagochtend zijn de grenzen weer dicht voor toeristen uit Servië, omdat het Balkanland een stijging van het aantal coronagevallen optekende.

Lees ook:

Staycation langs de Ourthe? “Hier twee weken spenderen? Nee, dank je” (+)

Viroloog Steven Van Gucht zegt dat je wél veilig kan reizen en geeft enkele tips (+)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • piet devlieger

    Hebben de mensen nu nog altijd niet door dat ze dit jaar beter niet op reis gaan ? Het gaat toch om hun gezondheid en die van hun omgeving ? Een een jaartje niet op reis gaan kan toch zo geen drama zijn.

  • Greta Van De Moere

    Wordt het nu armworstelen tussen beide experten? Hebben we geen boodschap aan!

  • Antoon Boons

    Hier aan de Belgische kust is 40 % vast en 60 % tweede verblijf. Daar komen nog de toeristen bij. Als daar in Griekenland de besmettingen omhoog gaan zal het ook niet lang duren voordat het aan de Belgische kust omhoog gaat.