Voor tweede nacht op rij zware rellen in Nantes

AFP
In de Franse stad Nantes is het voor de tweede nacht op rij tot rellen gekomen. Dinsdagavond schoot een politieagent een 22-jarige dood bij een uit de hand gelopen politiecontrole. "Het was minder dan de vorige nacht, maar er was nog altijd veel geweld", zegt prefecte Nicole Klein aan radiozender Europe 1. De politie heeft 19 mensen opgepakt.

Een honderdtal vermomde jongeren hebben met projectielen naar de brandweer gegooid, winkels verwoest en openbare gebouwen zwaar beschadigd. Klein zegt aan Europe 1 dat de politie traangas gebruikt heeft. Eén politieagent raakte gewond.

De politie wou dinsdag het voertuig van het slachtoffer controleren nadat die een overtreding had begaan. De jongeman weigerde mee te werken en reed plots met zijn wagen achteruit. Daarbij reed hij tegen een politieagent, waarna een van diens collega's het vuur opende op de wagen. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een barrière.

Een onderzoek moet nu uitwijzen of de agent rechtmatig geschoten heeft. Volgens prefecte Klein zijn er in de wijk Breil, waar de jongeman doodgeschoten werd, problemen met drughandel en wapens.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank De Rycke

  Het eens zo mooie Europa waar alles peins en vree was ...is niet meer en komt ook nooit meer terug dankzij onze huidige politici !

 • RENE LENAERTS

  Nog maar eens en intifada die niets met de aanleiding te maken heeft. In een presidentieel regime als Frankrijk zou dit toch met uitzonderingsmaatregelen moeten bestreden kunnen worden. En als de politie het niet aankan, stuur dan "la légion". Die hebben recent ook Mali schoongeveegd op 3 weken;

 • diane colman

  Ik krijg de kriebels als ik lees dat het moet worden nagezien worden of de politie gerechtvaardigd heeft geschoten.... in een oorlog moet er geschoten worden het is hij of ik....ik denk dat Macron liever op zijn vakantiedomein zit ofwel op staatsiebezoeken bij Merkel of andere personaliteiten. En zijn zwemkom die hij wil laten plaatsen vraagt ook veel hoofdbrekens.

 • Jozef Van De Putte

  Hallo Macron,ge hebt nog veel werk hoor manneke !