Voor tweede dag op rij brand in migrantenkamp op Griekse eiland Samos

Beeld van een vluchtingenkamp op de Griekse eilanden.
AFP Beeld van een vluchtingenkamp op de Griekse eilanden.
In een migrantenkamp op het Griekse eiland Samos is maandag voor de tweede dag op rij een brand uitgebroken. Dat heeft de Griekse staatszender ERT bericht. 

Volgens ERT gaan de politie en brandweer ervan uit dat de migranten zelf de branden aansteken. Op die manier hopen ze te verkrijgen dat de autoriteiten hen overbrengen naar het vasteland. Of er bij de brand slachtoffers gevallen zijn, is nog niet bekend.

Verwoestingen

Zondag woedden in het kamp al meerdere branden. De brandweer slaagde erin het vuur te blussen, maar volgens plaatselijke media werden heel wat tentenkampen en containerwoningen verwoest. 

In en rond het kamp verblijven 6.800 migranten, dat is tien keer meer dan het kamp officieel kan herbergen. Giorgos Stanzos, burgemeester van hoofdstad van het eiland Vathy, vraagt al maanden om een evacuatie.

Lees ook: Corona-uitbraak in asielcentrum op Grieks vasteland
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Denijs

    Wat ze toch allemaal niet doen om in de EU binnen te raken om uiteindelijk het land met de meeste voordelen uit te kiezen. Hopelijk komt de EU met een degelijk plan voor het migratieprobleem.