Voor het eerst sinds juni geen nieuwe gevallen in Peking

Man draagt beschermende kledij, Peking
AFP Man draagt beschermende kledij, Peking
In de Chinese hoofdstad Peking werden de voorbije 24 uur geen nieuwe gevallen van Covid-19 geregistreerd. Dat hebben de autoriteiten dinsdag laten weten. Het is de eerste keer sinds de heropflakkering van het coronavirus in juni dat er geen nieuwe besmettingen bijkwamen.

Sinds de ontdekking van een nieuwe infectiehaard begin juni op een markt in het zuiden van de stad raakten in totaal 335 personen besmet. De autoriteiten vreesden voor een nieuwe golf en proberen nog altijd na te gaan wat de oorzaken zijn van de heropflakkering.

Dagelijks duizenden tests

Sinds 11 juni werden meer dan 11 miljoen mensen gescreend, ongeveer de helft van de bevolking van de stad. Elke dag begeven honderdduizenden personen zich naar de stadions en parken om zich te laten testen. Om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan werden verschillende wijken opnieuw in lockdown geplaatst. De voorbije dagen werden de maatregelen geleidelijk aan weer opgeheven. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guy goethals

    Misschien is het jullie al opgevallen dat iedereen daar een mondmasker draagt ook buiten op straat ? Misschien moeten aanbevelingen maar eens omgezet worden in verplichtingen ?

  • MARC POELMAN

    Daar gaat dat precies tien keer rapper dan hier. Wie gelooft dit nog?