Voor het eerst sinds coronacrisis vaart cruiseschip weer uit

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
Voor het eerst sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus wordt er weer een cruiseschip in de vaart genomen. De Explorer Dream die in Taiwan ligt, gaat korte cruises maken vanuit de haven Keelung naar Taiwanese eilanden. 

De onderneming achter de betrokken cruises, Genting Cruise Lines, heeft bekendgemaakt dat de reizen na uitgebreide voorbereidingen in samenspraak met de autoriteiten 26 juli weer worden hervat. Het gaat in eerste instantie om driedaagse reizen uitsluitend voor Taiwanese klanten.

Over de hele wereld liggen lege cruiseschepen op zee of in havens te dobberen. Ze hebben geen klanten meer sinds het virus zich erg snel bleek te verspreiden op schepen. Vaak werden cruiseschepen plotseling niet meer tot havens toegelaten en was het een hele klus voor de betrokken ondernemingen, havenautoriteiten, diplomaten en ministers om een cruiseschip met besmette opvarenden tenslotte toch ergens een haven te laten binnenlopen. De cruisesector ligt sindsdien plat.

De bemanning van de Explorer Dream gaat voor de reis twee weken in quarantaine en passagiers worden aan medische tests onderworpen. Eerder maakte de cruisemaatschappij Carnival bekend dat die van plan is in augustus te gaan varen vanuit havens in Duitsland en Italië. Carnival, ook eigenaar van Holland America Line, leed net als branchegenoten enorme verliezen door corona.

Lees ook: Cruiseschepen in woelig vaarwater: betekent corona einde van de megacruise? (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ward Berden

    Mooi zo, het moet een keer gedaan zijn met al dat opsluiten. Denken we nu echt dat dit het laatste virus is? Eerder het eerste en meest rustige in een lange reeks...