Voor het eerst sinds 2008 sneeuw in Bagdad

De afgelopen 12 jaar viel er geen sneeuw meer.
AFP De afgelopen 12 jaar viel er geen sneeuw meer.
De inwoners van de Irakese hoofdstad Bagdad werden dinsdagochtend verrast met een sneeuwtapijt. De Irakezen hebben geen sneeuw meer gezien in Bagdad de afgelopen 12 jaar.

Het was de eerste keer in hun leven dat de kinderen in Bagdad konden spelen in de sneeuw. Al moesten ze zich haasten, want ondertussen is de sneeuw alweer verdwenen.

Elk jaar valt er wel sneeuw in de bergen in Irak, maar dat het in de hoofdstad sneeuwt, is uitzonderlijk. De laatste sneeuw in Bagdad viel in 2008. Komende nacht zal het opnieuw vriezen in de hoofdstad, maar er wordt geen sneeuw meer verwacht.

AFP
REUTERS
AP
AFP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marco Maerten

    @ August Verbruggen: 'sinds 2008' bewijst dat het vroeger vaker voorkwam,dit terzijde kent u duidelijk het ondscheid niet tussen 1 weerfenomeen en klimaat.Voor ontkenners de strohalm om een karikatuur te maken van alles wat in hun kraam pst.

  • August Verbruggen

    HELP !!!! De wereld is aan het afkoelen !!