Voor het eerst meer dan 4 miljard vliegtuigpassagiers: "Vliegen was nog nooit zo toegankelijk"

iStock
Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd hebben vorig jaar een recordaantal passagiers vervoerd. Voor het eerst werd de kaap van vier miljard reizigers bereikt.

In totaal werden vorig jaar 4,1 miljard vliegtuigpassagiers geteld, 7,3 procent meer dan in 2016. De groei is het gevolg van de globaal gunstige conjunctuur en lagere ticketprijzen, luidt het.

"Vliegen was nog nooit zo toegankelijk", aldus Alexandre de Juniac, topman bij de internationale vereniging van luchtvaartmaatschappijen. Hij wijst erop dat in 2000 de gemiddelde burger om de 43 maanden het vliegtuig nam, in 2017 was dat een keer om de 22 maanden. Daarnaast is het aantal steden dat rechtstreeks met elkaar verbonden is, sinds 1995 meer dan verdubbeld tot meer dan 20.000.

De sterkste groei was er in de Aziatisch-Pacifische regio (+10,6 procent). Die is met 1,5 miljard passagiers goed voor een marktaandeel van ruim 36 procent. In Europa nam het aantal passagiers met ruim acht procent toe tot 1,1 miljard. Noord-Amerika was goed voor 942 miljoen vliegtuigreizigers (+3,2 procent).
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrice montbelui

    Stop met het massaal vliegen, breng de werkelijke kost in rekening. Oei het is een droom want tegenover gestelde van de globalisering en geldtransfers.

  • piet devlieger

    Bij die vier miljard zitten er wel een pak die iedereen de les lezen over zijn ecologische voetafdruk terwijl die van hen honderd keer zo hoog is....