Voor het eerst in tien jaar (kleine) tornado in Los Angeles

De hevige storm - de zwaarste in jaren voor de regio - die gisteren over het zuiden van de staat Californië woedde, heeft een kleine tornado veroorzaakt in Los Angeles. Het zou de eerste tornado in tien jaar zijn in de stad zelf. Dat schrijft de Washington Post.

In Los Angeles, een stad die bekendstaat om haar eeuwige zon, zorgde het noodweer voor heel overlast. Een bewoner kon de doortocht van de zeldzame tornado filmen. In het filmpje is te horen hoe hij erop los vloekt tijdens de ervaring.

De tornado was ongeveer 1,6 kilometer breed en haalde windsnelheden van 100 tot 135 kilometer per uur. Het zorgde voor stroomstoringen, omgewaaide bomen en beschadigde daken. Ten minste vijf huizen werden getroffen volgens de LA Times. Er vielen geen gewonden.

Ook waterhoos gespot
Het was een van de vele incidenten die zich gisteren in het zuiden van de staat Californië voordeden terwijl de zogenaamde 'Pineapple Express' voorbijkwam. Vele mensen kwamen vast te zitten door modderstromen vanwege de hevige regenval, straten stonden blank en er werd ook een waterhoos gespot langs de kunst van Newport Beach.