Voor het eerst in maanden geen coronadoden in New York

Een verpleegster omhelst voor een ziekenhuis in New York een patiënt die genas van Covid-19 in New York terwijl een emotionele collega-verpleegster toekijkt.
Getty Images Een verpleegster omhelst voor een ziekenhuis in New York een patiënt die genas van Covid-19 in New York terwijl een emotionele collega-verpleegster toekijkt.
Voor het eerst sinds bijna 4 maanden zijn er geen coronadoden in de Amerikaanse stad New York gevallen. Gezondheidsfunctionarissen hebben dat zondag lokale tijd bekendgemaakt. Op 11 maart viel in de miljoenenstad de eerste dode en sinds 13 maart ging er geen dag voorbij zonder dat iemand stierf aan het longvirus.

Het goede nieuws uit de metropool staat in schril contrast met de manier waarop het coronavirus zich in veel andere delen van de VS verspreidt. Florida meldde zondag meer dan 15.000 besmettingsgevallen. Dat is het hoogste aantal binnen een etmaal dat voor een staat is geregistreerd en verbreekt het record dat in april in New York was gevestigd. Ook in andere staten zoals Texas neemt het aantal coronabesmettingen in snel tempo toe.

Gouverneur Andrew Cuomo heeft advies, beademingsapparatuur, maskers, beschermende kleding en medicijnen aangeboden aan staten waar het virus veel slachtoffers maakt. Sommige gezondheidswerkers gaan naar andere staten om het virus te helpen bestrijden.

Reizigers uit meer dan een dozijn staten die naar New York komen, moeten verplicht 14 dagen in quarantaine. Inwoners van de staat worden nog steeds aangespoord gezichtsmaskers te dragen en sociale afstand te bewaren.