Voor het eerst in maanden geen besmetting binnen Zuid-Korea

Wandelaars met een mondmasker in een park in hoofdstad Seoel.
AP Wandelaars met een mondmasker in een park in hoofdstad Seoel.
Zuid-Korea heeft vandaag vier nieuwe coronabesmettingen gemeld en geen daarvan is binnen de landsgrenzen ontstaan. De vier besmettingen werden allemaal op luchthavens vastgesteld, meldden Zuid-Koreaanse media. 

Het is voor het eerst in 75 dagen dat er geen binnenlandse besmetting is gemeld. De Britse gerenommeerde arts Karol Sikora noemt het nieuws op Twitter "misschien wel het belangrijkste van de week" en "een enorme impuls voor de langdurige immuniteit.”

In totaal raakten in het Aziatische land bijna 11.000 mensen besmet met het coronavirus. Er vielen zeker 247 doden. De regio rond de stad Daegu werd het hardst getroffen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Boutsen

    Zuid Korea was het eerste land dat massaal testte, tot 50.000 tests per dag. Gevolg: weinig doden en weinig economische schade. België wilde eerst niet testen, omdat ze geen partijgebonden leverancier van testen vonden?