Voor het eerst in 12 jaar baby geboren op afgelegen eiland waar bevallingen verboden zijn

Fernando de Noronha
iStock Fernando de Noronha
Het was zaterdag onverwacht een hele bijzondere dag op Fernando de Noronha. Het afgelegen Braziliaanse eiland heeft gisteren de eerste baby in 12 jaar verwelkomd nadat een lokale vrouw was bevallen, terwijl dat eigenlijk niet mocht. De geboorte van het meisje was een verrassing voor iedereen, inclusief de ouders.

"De moeder is thuis bevallen", aldus de lokale autoriteiten. "De familie van de vrouw beweert niet op de hoogte geweest te zijn van de zwangerschap."

Fernando de Noronha - een archipel geliefd omwille van zijn natuurreservaat en met een bevolking van amper 3.000 zielen - geeft geen toestemming voor geboorten omdat er geen kraamafdeling is, meldde de krant 'O Globo'.

Aanstaande moeders worden aangemaand om naar het vasteland te reizen. De dichtstbijzijnde grote stad Natal is 365 km van het eiland verwijderd.

De moeder - van wie de naam niet is vrijgegeven - heeft nog een kind dat op het vasteland is geboren, maar vertelde aan O Globo dat ze dit keer "niets voelde" tijdens haar zwangerschap.

"Op vrijdagavond had ik pijn en toen ik naar de badkamer ging, zag ik iets tussen mijn benen naar beneden glijden. Het was toen dat de vader van het kind kwam en het oppakte. Het was een baby, een meisje. Ik was stomverbaasd. "
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid joosten

  John Smith, om kinderen te "Kweken" zijn er een moeder én een vader nodig.

 • Ivo Torfs

  En ze wist van niks, ja dag Jan....

 • Pascal De Groote

  Ben het maximum is veel meer ik denk eerder 100M a 200M mensen ipv uw 10 Mensen zijn immers inventief

 • John Smith

  Er zijn nu 8 miljard mensen op deze planeet! Geen voedsel genoeg voor iedereen, geen werk en dus geen toekomst voor velen; maar toch blijven sommige vrouwen lustig kinderen kweken als konijnen. Is dat voor de kinderbijslag? Die zouden ze beter afschaffen, dan is er binnen een goeie 20 jaar meer ruimte voor iedereen!

 • Danny Govaerts

  Er zal wel een andere politieke reden zitten achter het verbod op bevallen daar. Als er niemand geboren wordt kan niemand ooit zeggen dat ze er geboorte recht te hebben. Dus een regering kan het verkopen.