Voor het eerst 200 coronadoden op een dag in Iran

Photo News
In Iran zijn de afgelopen 24 uur 200 coronadoden gemeld, het hoogste dagtotaal sinds de start van de corona-epidemie. "Als we zo doorgaan, zullen we uitgeschakeld worden", zei minister van Volksgezondheid Saeed Namaki.

Op een dag tijd werden er ook 2.600 nieuwe besmettingen vastgesteld, wat het totale aantal officieel bevestigde gevallen op 245.688 brengt. Bijna 12.000 patiënten zijn inmiddels overleden aan Covid-19.

Namaki zei dat Iran ondanks zijn inspanningen geconfronteerd wordt met een nieuwe besmettingsgolf. Hij vergeleek het virus ook met een bom, die individuen versterken door de hygiënemaatregelen niet te respecteren.

Iran versoepelde midden mei de coronamaatregelen, omdat de trends daalden. Experts vermoeden dat de besmettingen daardoor drastisch toenamen, omdat mensen de hygiënemaatregelen niet ernstig namen. Deze week werd het dragen van een mondmasker verplicht op vele publieke plekken, maar vele Iraniërs houden zich hier niet aan.

President Hassan Rouhani (links) in gesprek met minister van Volksgezondheid Saeed Namaki.
AP President Hassan Rouhani (links) in gesprek met minister van Volksgezondheid Saeed Namaki.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Govaerts

    Dat bekom je als je de bevolking niet kan overtuigen van het nut van zelfbescherming. Iets wat ze de volgende maanden ook wel zullen voelen in Europa. De regeringen zijn te laks en dat spiegelde af op de bevolking. De economie heeft voorrang op de gezondheid en het gezond verstand.