Voor de Clintons is zelfs vakantiebestemming politieke keuze

Hillary Clinton op campagne
AFP Hillary Clinton op campagne
De Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton heeft eindelijk haar vakantiebestemming uitgezocht. En zoals velen komt ze na lang wikken en wegen op de oude vertrouwde stek terecht. In het geval van het echtpaar Clinton is dat The Hamptons, een kustgebied waar welstellende New Yorkers graag hun zomervakantie doorbrengen. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

The New York Times schreef eerder dat de Democratische kandidaat waarschijnlijk vakantie wilde vieren op een plek die niet vol rijkelui zit. In haar campagne wil Hillary Clinton juist uitstralen dat ze er is voor de gewone Amerikaan. Maar die gewone Amerikaan heeft geen geld om haar campagne te steunen. Volgens de krant staat er in The Hamptons al een bijeenkomst gepland waarin donateurs geld kunnen geven aan Clintons team.

De afgelopen jaren huurden Hillary en haar man - en voormalig Amerikaans president - Bill Clinton een grote miljoenenvilla op Long Island, niet ver van de stad New York. De huur daarvan zou 200.000 dollar (180.000 euro) per maand zijn geweest. De twee hebben blijkbaar lang zitten dubben over welke gevolgen hun vakantieplannen voor hun imago zouden hebben.

De keuze om toch weer naar de badplaatsen vol rijke inwoners af te reizen, is waarschijnlijk om te laten zien dat ze zichzelf blijft, zo schrijft The New York Times. Andere frequente vakantiegangers in het gebied zijn Stieven Spielberg, Alec Baldwin en Jerry Seinfeld.

Hillary en haar man Bill Clinton
EPA Hillary en haar man Bill Clinton