Voor 9 miljard dollar zakendeals op eerste dag van bezoek Trump aan China

REUTERS
China en de Verenigde Staten hebben negentien zakendeals gesloten, die samen ongeveer 9 miljard dollar (7,8 miljard euro) waard zijn. Dat is aangekondigd in Peking, op de eerste dag van het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan China.

Over de akkoorden tussen Amerikaanse en Chinese bedrijven raakte weinig bekend. Ze hebben betrekking op sectoren als biowetenschappen, luchtvaart en verwerkende industrie, en er zijn bedrijven bij betrokken als General Electric, Caterpillar en Honeywell International, zo luidde het.

De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross, de Chinese vicepremier Wang Yang en de Chinese minister van Handel Zhong Shan in Peking.
REUTERS De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross, de Chinese vicepremier Wang Yang en de Chinese minister van Handel Zhong Shan in Peking.

Later raakten enkele concrete deals bekend. Zo zal de Amerikaanse autobouwer Ford samen met het Chinese Zhengjiang Zotye Automobile elektrische voertuigen ontwikkelen in China. Een deal van ongeveer 750 miljoen dollar. En de Chinese onlinehandelaar JD.com zal de komende drie jaar voor 2 miljard dollar Amerikaanse landbouwproducten inkopen en op zijn website aanbieden.

Intussen bleek, los van de ondertekeningsceremonie, dat de Chinese internetgigant Tencent (die onder meer het berichtenplatform WeChat beheert) een belang neemt van ongeveer 12 procent in het Amerikaanse Snap. Dat is het moederbedrijf van de foto-app Snapchat.

REUTERS

Volgens de Chinese vicepremier Wang Yang, die samen met de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross de ondertekeningsceremonie bijwoonde, ging het slechts om een "opwarmertje" voor de "show" van morgen. Dan zullen Trump en de Chinese president Xi Jinping nog meer contracten aankondigen, onder meer in de gas- en de sojasector.

Donald Trump en zijn echtgenote Melania kwamen vandaag aan in China voor een tweedaags bezoek. Ze zijn bezig met een rondreis van twaalf dagen door Azië.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nicole Gloden

    Hmmm the USA is sowieso al deels eigendom van China. Just saying....