Volkswagen zal boete van 1 miljard euro betalen voor dieselgate

REUTERS
Autobouwer Volkswagen zal in Duitsland een monsterbedrag van 1 miljard euro ophoesten om een boete te betalen in het kader van het schandaal met de sjoemelsoftware. Het bedrijf erkent zijn verantwoordelijkheid, zo heeft het vandaag meegedeeld.

De boete was opgelegd door de openbaar aanklager in Braunschweig, een stad in de deelstaat Nedersaksen. 

In het najaar van 2015 kwam aan het licht dat Volkswagen sjoemelde met de uitstootresultaten van dieselauto's. Ingebouwde software zorgde ervoor dat de auto tijdens een test minder schadelijke stoffen uitstoot. Wereldwijd zou de sjoemelsoftware geïnstalleerd zijn op zowat elf miljoen voertuigen. De zaak 'Dieselgate' deed internationaal heel wat stof opwaaien. 

Het schandaal kostte de autobouwer al meer dan 25 miljard dollar aan terugroepacties en gerechtelijke procedures. 
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Slaets

  Belachelijk !!!

 • Cassius Roy

  Waar ga da geld naar toe zakkenvullers

 • Patrice Haemers

  En dat zijn er nog 50 miljard te weinig!

 • Juliaan Van Reeth

  Maw de EU krijgt nog meer geld om nog meer immigranten binnen te laten. Het wordt tijd voor een Bexit ...

 • Jeff Smulders

  Beste mensen nu kunt u zien dat u door deze bedrijven jaren voor de gek gehouden bent. Maar de vraag is wat ziet u terug van het bedrag dat nou die politici gaan opstrijken om hun systemen te onderhouden? u ziet er nl. niks van terug het gaat grotendeels naar de grootste valsmunters bl. de banken en ook dan heeft u weer het nakijken ga maar stemmen op de firma "lieg en bedrieg" ook wel de politiek genoemd.