Volkswagen moet 20 miljoen euro boete betalen in Zuid-Korea

AFP
Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft van een rechtbank in Zuid-Korea een boete van omgerekend zowat 20 miljoen euro opgelegd gekregen wegens het schandaal met de sjoemelsoftware dat in 2015 uitbrak. Dat meldt het nieuwsagentschap Yonhap donderdag.

Volkswagen werd schuldig bevonden aan het vervalsen van emissietests voor zijn luxedochter Audi en aan misleidende reclame. De topman van de plaatselijke divisie van de autobouwer, Park Dong Hoon, werd veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Een andere manager kreeg een jaar cel. Vier andere werknemers kregen voorwaardelijke straffen. Een woordvoerster van Volkswagen bevestigde de uitspraak.

“De beklaagden hebben het vertrouwen geschaad van Koreaanse consumenten in de voertuigen die hier ingevoerd en verkocht werden”, aldus de rechtbank.

Het is niet de eerste keer dat Volkswagen beboet wordt. Eind vorige maand legde Canada hen een boete van ongeveer 135 miljoen dollar op. Twee jaar geleden moesten ze een Californische regulator nog meer dan 600 miljoen dollar.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gustaaf Tielemans

    Overal moet VW betalen behalve in Europa