Volgepropte bus met migranten probeert te ontsnappen aan politie en crasht: zeventien doden

AFP
Het aantal slachtoffers na het ongeval met een bestelbus met migranten aan boord in Turkije is verder opgelopen. De ordediensten hebben intussen zeker 17 doden en 50 gewonden geteld.

Het ongeval gebeurde in Van, een provincie die aan Iran grenst. De bestuurder van de bus probeerde te ontsnappen aan een politiecontrole. De bestelbus ging er met hoge snelheid vandoor, maar op een rondpunt ging het mis. Het voertuig ging van de baan af.

EPA

Er zaten volgens de gouverneur 67 mensen in de bestelbus, terwijl er slechts plaats was voor achttien mensen. Volgens de politie waren de migranten illegaal in Turkije. Er zijn zeker zeventien doden, onder hen de bestuurder en vijf kinderen. De nationaliteit van de slachtoffers is niet gekend. De Turkse politie onderzoekt de omstandigheden van het ongeval. 

Beelden toonden hoe hulp verleend werd aan slachtoffers rond de minibus. Die lag gekanteld in een veld aan de voet van een heuvel.

AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • alain schils

    Deze beelden doorsturen naar hun thuisland. Dan gaan ze zich daar misschien bedenken vooraleer ze naar het westen willen komen. Confronteren met de harde feiten is ook een oplossing.

  • Christel Vanden Keybus

    Amaaaaai, hoe hebben die daar allemaal ingekregen?

  • lucien luyten

    43 personen in een minibusje ???