Volgend weekend opnieuw mis in Notre-Dame gepland

Twee maanden na de verwoestende brand in de Notre-Dame is er komend weekend voor het eerst opnieuw een mis in de beroemde kathedraal in Parijs. Aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit en de rector van de Notre-Dame Patrick Chauvet zullen de viering samen met andere priesters en de gelovigen opdragen.

Het precieze tijdstip wordt in de loop van de week bekendgemaakt. De mis vindt in principe plaats in de kapel in het oostelijke deel van de kathedraal, achter het hoogaltaar. De viering zal live worden uitgezonden door de katholieke zender KTO-TV.

De Notre-Dame geraakte bij de brand van 15 april zwaar beschadigd. President Emmanuel Macron beloofde om de kathedraal binnen de vijf jaar weer op te bouwen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Liliane Maes

    Zie, dat gaat ook zonder al die kosten te doen om opnieuw een viering te geven.. Rome staat ook vol geschiedenis zonder dat ze alles opnieuw opgebouwd hebben. Waarom moet dat als er zoveel elende is..