Voetbalfan rijdt in Montpellier in op gezin: vrouw overleden, dochter en baby zwaargewond

Plunderingen en ongeregeldheden in Parijs

Ook in Parijs, hier aan de Arc de Triomphe, kwamen supporters van Algerije op straat en werd er geplunderd.
AFP Ook in Parijs, hier aan de Arc de Triomphe, kwamen supporters van Algerije op straat en werd er geplunderd.
Een supporter van het nationale elftal van Algerije is in de Franse stad Montpellier ingereden op een familie, waardoor een vrouw om het leven is gekomen. Haar dochter en haar baby raakten zwaargewond. De bestuurder reed volgens ooggetuigen heel erg opgetogen door de straten en is na het ongeluk gearresteerd. Ook in andere Franse steden braken ongeregeldheden uit. Franse media melden dat er meer dan zeventig arrestaties zijn verricht bij relletjes of plunderingen.

Algerije won gisterenavond in het Egyptische Suez van Ivoorkust in de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup. Veel fans in Frankrijk vierden de overwinning, zoals bijvoorbeeld gebruikelijk in de Parijse wijk Barbès. Maar ook elders verzamelden zich fans van de ‘Woestijnvossen’ (Fennecs) . In Marseille waren het er naar schatting 10.000. Frankrijk telt veel Algerijnen en mensen van Algerijnse komaf. Al sinds 1947 trekken Algerijnen naar Frankrijk.

In enkele winkelstraten sloegen plunderaars hun slag. Zo plunderden tientallen mensen niet ver van de Champs-Elysées een Ducati-winkel en gingen zij er met motoren, helmen en andere goederen vandoor.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, kloeg via sociale media dat de voetbalvreugde heeft geleid tot “onaanvaardbare incidenten”. 

Ook in Parijs kwamen supporters van Algerije op straat en werd er geplunderd.
AFP Ook in Parijs kwamen supporters van Algerije op straat en werd er geplunderd.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • maria mulder

  Erg fijn dat ze gewonnen hebben ,maar dat ze zo uit hun dak gaan heeft ook niet nodig .Ik schaam me voor hun ,ik hoop dat de mensen die gewond zijn geraakt snel weer op knappen ,Sterkte !

 • Johan Gert

  Hoe erg. Je vrouw en misschien kind verliezen door een voetbalwedstrijd van een ander land...

 • Peter Van Dewiele

  Toffe sport! NOT

 • Ingrid Vantroostenberghe

  En dat allemaal voor zon onnozel ballenshotters gedoe

 • DIDIER FRANCART

  Brood, roof en spelen. Op leven en dood. Massahysterie ten top. Geen oorlog zonder voetbal. Vroeger ging men massaal op cafe vieren, gemoedelijk napraten over de match en waren amokmakers en opstootjes een zeldzaamheid. Eigenlijk raar dat zich dat enkel bij voetbal manifesteert.