Voedselagentschap controleert mozzarella

UNKNOWN

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft vandaag beslist om tests uit te voeren op de Italiaanse kaas mozzarella. Het Voedselagentschap controleert regelmatig voedingsmiddelen, waaronder ook kazen, en bekijkt of die voldoen aan de Europese regelgeving.

Dioxines?
Het Voedselagentschap besliste om de kazen in België te controleren nadat er in Italië dioxines werden aangetroffen in mozzarella. "Dat wil niet zeggen dat we meer tests uitvoeren", zegt het FAVV. "We stoppen tijdelijk met testen op andere kazen, om ons te concentreren op mozzarella. Indien we iets abnormaal opmerken, bekijken we of het het aantal tests op de verdachte producten moeten optrekken".

De Europese Commissie heeft vandaag nieuwe informatie uit Italië gekregen. Daaruit blijkt dat er geen met dioxines besmette Italiaanse mozzarella naar lidstaten van de Europese Unie of naar derde landen is uitgevoerd. (belga/sd)