VN zoeken gulle gevers om 41 miljoen oorlogskinderen uit de nood te helpen

Archiefbeeld ter illustratie (kinderen in een vluchtelingenkamp in Syrië).
AFP Archiefbeeld ter illustratie (kinderen in een vluchtelingenkamp in Syrië).
De Verenigde Naties (VN) zijn op zoek naar donoren die met 3,9 miljard dollar over de brug zouden komen om 41 miljoen kinderen te helpen die wereldwijd het slachtoffer zijn van oorlogen of natuurrampen, zo heeft de organisatie in Genève bekendgemaakt.

Bijna een derde van het bedrag is bestemd voor kinderen in Syrië of die de burgeroorlog aldaar naar buurlanden zijn ontvlucht. Nog in de top drie van de noodkreet om hulp van Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de VN, zijn Jemen en Congo.

Vorig jaar smeekte de volkerenorganisatie om 3,8 miljard dollar. Daarvan is slechts drie vierde gegeven.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Van den Bulck

  Dat ze in die landen eens stoppen met wapens, tanks en gevechtsvliegtuigen te kopen om elkaar uit te moorden, en ge hebt zo je miljarden in 'n wip. Bij ons moeten ze niet komen aankloppen. Wij worden al uitgeperst als citroenen !!!

 • Freek De Meyer

  Probeer eens het Arabisch schiereiland of Maleisië, Brunei, Hong Kong, Monaco, Luxemburg,... U vindt er heus wel enkele miljarden.

 • Edwine Van der Hoeven

  In het Midden Oosten zijn er bijna meer sjeiks dan inwoners. Die baden letterlijk in het goud. Waarom doneren die super rijken niet aan hulporganisaties ? Altijd bedelen bij de werkende mens die het al zo moeilijk heeft om alles te kunnen betalen.

 • Danny Holdensrath

  Geld genoeg bij de olie landen.

 • Jos Plessers

  Klopt eens aan bij de allerrijksten!!Iemand die zich een superjacht van een paar 100.000.000 kan permitteren zal wel op zijn centen zitten,maar proberen kun je!!Bij ons moet je niet aankloppen.Wij geven al meer dan genoeg aan de belasting en aan de zakkenvullers (politiekers).