VN-Veiligheidsraad komt vandaag bijeen over Iran

Een bijeenkomst VN-Veiligheidsraad.
Photo News Een bijeenkomst VN-Veiligheidsraad.
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt vandaag om 15 uur lokale tijd (21 uur Belgische tijd) een spoedzitting over de protesten in Iran. Dat heeft de woordvoerder van de Kazachse ambassadeur bij de VN en huidig voorzitter van de raad Kairat Umarov gezegd.

De zitting komt er op vraag van de Amerikaanse ambassadrice bij de VN, Nikki Haley. Zij had eerder deze week al gezegd dat de VS een spoedzitting zouden eisen, zonder daarvoor een datum vast te leggen.

Protest

De betogingen in Iran gingen donderdag van start in de noordoostelijke stad Masjsjad en verspreidden zich al snel in het hele land. Het protest was aanvankelijk tegen de economische situatie gericht, maar evolueerde al snel naar protest tegen de regering in Teheran. Daarbij werden onder meer overheidsgebouwen en politieposten aangevallen.

Door geweld bij de manifestaties kwamen in totaal minstens 21 mensen om en werden honderden anderen gearresteerd.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Falko Geubels

  Dit heeft niks met trump te zien mensen zijn tegen hun islamitische regering!! Trump heeft hier enkel respect voor zoals iedere normale mens.... was het niet obama die akkoorden met iran sloot en miljoenen dollars heeft ingepompt? Had het obama geweest het was al oorlog kijk maar naar Syrië!

 • Cédric Nuyts

  hypocriete amerikanen waarom zit trump zoveel in met het leed van iran. maar hij wilt wel een muur rond amerika voor de mexicanen buiten te houden.

 • Johan Apatride

  Tja, vroeger heeft de CIA ervoor gezorgd dat de Shah van Iran vervangen werd door religieuze extremisten. Nu is het hun beurt. De VS willen geen stabiliteit in de regio.

 • Johan Ongena

  We zouden, of we zullen, of we denken.... Ben benieuwd wat er uit de bus gaat komen.

 • Jan Verstrepen

  Ze gaan er weer een gezellig feestje van maken op onze kosten!