VN manen Europese landen aan 160 migranten aan land te laten gaan

Archiefbeeld
Photo News Archiefbeeld
De Verenigde Naties hebben de Europese Unie donderdag aangemaand een oplossing te vinden voor 160 migranten die sinds twee weken op de Middellandse Zee geblokkeerd zijn.

In een mededeling roepen het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN en de Internationale Organisatie voor Migratie Malta en andere Europese landen op meer inspanningen te doen "om de zowat 160 vluchtelingen en migranten aan boord van twee schepen van Captain Morgan Cruises aan land in veiligheid te brengen". 

De op zee geredde migranten, van wie velen uit Libië komen, moeten door Malta opgevangen worden, maar de andere EU-landen moeten blijk geven van "solidariteit" door een deel van hen op hun grondgebied te aanvaarden.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Thomas Lauwens

  Ze weten dat ze van Libië komen, dus gewoon terug sturen. Wat is het probleem?

 • james Verlinden

  Europa is al 5 decennia ubersolidair. België bv heeft zeer recent nog 48miljoen eurootjes uitgegeven aan vluchtelingen in volle coronacrisis.

 • gilberte Vergaelen

  We moeten niets aanvaarden en ook geen solidariteit. Genoeg is genoeg. We zijn immers met veel te veel op deze wereld. Vandaar de virussen en ziektes!

 • Paul Boutsen

  Waarom raadt de VN niet aan om in een Noord Afrikaans land aan wal te gaan? Iedereen is toch gelijk in deze wereld? Het zou toch eerlijk zijn moest Noord Afrika ook een deel van die "sukkelaars" opvangen en onderhouden? Of is de VN niet onbevooroordeeld?

 • maarten anthonis

  En waarom moeten die niet terug richting Libië om aan land te gaan , gedaan met dat gezever , terug vanwaar ze komen, dit kan Europa missen als kiespijn, waar zijn ze hier mee bezig. Er zullen sowieso miljarden te kort zijn. We kunnen al de miserie van de rest niet oplossen, duidelijke afspraken, iedereen terug.