VN dringen bij Europa aan op nieuwe reddingsacties op Middellandse Zee

Beeld ter illustratie.
photo_news Beeld ter illustratie.
Europa moet de reddingsacties op de Middellandse Zee verderzetten en migranten naar een veilige plaats brengen. Dat stellen Filippo Grandi en Antonio Vitorino, de topmannen van de VN-organisaties UNHRC en Internationale Organisatie voor Migratie (OIM) alvast in een verklaring.

De onhoudbare toestand voor vluchtelingen en migranten in Libië moeten de Europeanen en andere gastlanden opnieuw aan het denken zetten, aldus de VN.

De repatriëring van migranten, die worden gered aan de Middellandse Zee, naar Libië moet worden gestopt, want Libië is een gevaarlijke plaats, luidt het. Een tragedie zoals de raketaanval op het migrantencentrum van Tajoura ten oosten van Tripoli, moet worden vermeden.

Volgens UNHCR en IOM zijn er ongeveer 50.000 geregistreerde vluchtelingen en asielzoekers in Libië, net als 800.000 andere migranten. Vluchtelingen zijn volgens de definitie van de VN mensen die vluchten voor geweld of vervolging, migranten zijn op zoek naar een beter leven in het buitenland. Al deze mensen moeten beter beschermd worden tegen mensensmokkelaars, klinkt het nog.
70 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vandekempen bart

  trump heeft gelijk: stoppen met heel dat vn circus, betaald door de vs en europa, om ons te bestrijden.

 • Valentin Valmont

  Dat Europa schepen huurt of koopt om deze mensen veilig terug te brengen. Ondertussen hebben ze alle tijd om deze mensen te sensibiliseren, zodat ook anderen hun pogingen zullen staken.

 • louis pippers

  Doen en ze dan afleveren bij deze gezanten van de VN op hun kosten en hun verantwoordelijkheid zien hoelang het dan zal duren

 • pol van de velde

  Zijn er nu echt nog mensen die er aan twijfelen of dit opgezet spel is? In totaal moeten er 300 miljoen zwarte Afrikanen naar Europa komen, dat is reeds lang beslist. En ze zullen blijven komen omdat de "mensensmokkelaars" een opleiding genieten van de CIA. De Ngo's worden ingezet om ze op een veilige manier naar hier te brengen. Moesten de Europeanen de Afrikanen verwelkomen zouden ze met passagiersschepen naar hier getransporteerd worden, in massa.

 • Patrick Voet

  Zou de VN er niet beter op aandringen aan de regeringen van de landen van de vluchtelingen om hun eigen burgers beter te behandelen?