VN-blauwhelm gedood in Centraal-Afrikaanse Republiek

AFP
Bij een aanval tegen een VN-basis in de Centraal-Afrikaanse Republiek is vandaag een blauwhelm om het leven gekomen. Elf andere VN-militairen raakten gewond. Dat is vernomen van een woordvoerder van de Verenigde Naties.

Anti-balakamilities namen een tijdelijke basis van de blauwhelmen onder vuur in Tagbara, in de buurt van de zuidelijke stad Bambari. Het vuurgevecht duurde verschillende uren. De vredessoldaten ontdekten nadien ook de lijken van 21 burgers. Het gaat om vier vrouwen, vier kinderen en dertien mannen. Zij zijn vermoedelijk met "traditionele wapens" omgebracht. Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de moordpartij.

In de Centraal-Afrikaanse Republiek nemen de overwegend christelijke anti-balaka het al sinds 2013 op tegen facties van de ex-Séléka, die vooral bestaan uit leden van de moslimminderheid. Zo'n 4,5 miljoen inwoners werden meegesleurd in de spiraal van geweld.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Raoul Hoylaerts

    wat gaan ze er doen?die zijn daar niet te beschaven.als het probleem niet ter plaatse kan opgelost worden is het boodschap te voorkomen dat ze hier geraken.