VN-blauwhelm gedood bij aanval in Mali, vijf anderen gewond

Blauwhelmen in Mali met ontmijningsapparatuur. Archieffoto.
EPA Blauwhelmen in Mali met ontmijningsapparatuur. Archieffoto.
Bij twee aanvallen tegen de vredesmissie van de Verenigde Naties in Mali is gisteren één blauwhelm omgekomen. Vijf anderen zijn gewond geraakt. Dat hebben de Verenigde Naties gemeld.

De blauwhelmen voerden zondagochtend nabij Aguelhok, in het noordoosten van het land, een veiligheidspatrouille uit toen een springtuig ontplofte net op het moment dat hun voertuig voorbijreed. Bij die aanval vielen één dode en vier gewonden. Dat meldt Minusma, de VN-missie voor stabiliteit in Mali, via Facebook.

Dezelfde ochtend werden de blauwhelmen ook in Bandiagara, in het centrum van Mali, het slachtoffer van een aanval door een groep onbekende gewapende personen. Een blauwhelm die zwaargewond raakte moest volgens Minusma met een helikopter worden afgevoerd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michael Van Acker

    Hoeveel van die Jihadisten komen naar Europa via schepen van ngo's om hier als slapende terreurcel op orders te wachten? Frontex kan ons niet beschermen.