Vluchtende Australiër verstopt zich in airco van vrachtschip nadat hij wordt verdacht van aanranding

Illustratiebeeld.
AFP Illustratiebeeld.
Een Australische man die verdacht wordt van aanranding, heeft geprobeerd zijn land te ontvluchten door zich te verstoppen in het aircosysteem van een vrachtschip. De man werd op het schip gevonden nadat de politie het volledig doorzocht.

De 31-jarige verdachte probeerde eerst te vluchten met een zeilboot. Op zee kwam hij met zijn boot in de problemen. De bemanning van een groot vrachtschip, dat op weg was naar Maleisië, zag de man die met zijn bootje in de problemen zat en probeerde hem te redden door de zeilboot vast te maken aan het vrachtschip en het zo mee te slepen naar de haven. De bemanning van het cargoschip nam de vluchtende man aan boord.

De zeilboot waarmee de man eerst op de vlucht sloeg, maar waarmee hij later in de problemen raakte.
Australian Border Force De zeilboot waarmee de man eerst op de vlucht sloeg, maar waarmee hij later in de problemen raakte.

Airco

Eens het schip de haven bijna bereikt had, zag de bemanning dat het touw waarmee de zeilboot aan het vrachtschip hing, was doorgesneden. Ook de 31-jarige man was spoorloos. De lokale politie startte een zoekactie op zee, maar zonder resultaat. Nadat agenten en grenscontroleurs het cargoschip doorzochten, werd de vluchtende man in de airco van het schip gevonden. Volgens de autoriteiten was de man op de vlucht nadat hij werd verdacht van aanranding en wou hij verdwijnen nog voor hij voor de rechtbank moest verschijnen.

Het verschuilen in vrachtschepen wordt wel vaker gebruikt als een manier om een land uit te vluchten. Ook in ons land probeerden transmigranten bijvoorbeeld al het land te ontvluchten door zich te verstoppen in een vrachtschip.

Lees ook:

Dolfijn die fan was van schepen en Nederland in de ban hield, overleden na botsing met schip

Dertien bemanningsleden vermist na scheepsbotsing in Japan
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.