Veertig migranten gered voor kust van Calais

Archiefbeeld.
Getty Images Archiefbeeld.
In totaal 40 migranten op 5 (rubber)boten zijn op Kerstmis in het Kanaal tussen Groot-Brittannië en Frankrijk gered. Daarbij waren ook verscheidene kinderen. Volgens het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zeiden de migranten dat ze uit Irak, Iran en Afghanistan afkomstig waren.

Ook de Franse autoriteiten namen deel aan de reddingsacties. Zij redden zes volwassenen en twee kinderen op zo’n 22 kilometer ten noorden van Calais. De migranten probeerden Engeland te bereiken met een kleine boot, maar die boot had motorpech gekregen.

Sinds oktober zijn de pogingen van migranten om het Kanaal over te steken, toegenomen. Ondanks het gevaar door de drukte van het scheepvaartverkeer, de sterke stromingen en de temperatuur van het zeewater.

Het Kanaal is tussen Calais en Dover ongeveer 40 kilometer breed.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hans Coene

    bikkelhard optreden tegen 1) mensensmokkelaars en 2) ngo's zijn de enige remedie om dit te stoppen

  • Ludwig Vanden Boer

    Ze moesten ze laten opdraaien voor de veroorzaakte kosten. Iemand die hier met opzet zichzelf in gevaar brengt mag ook de kosten betalen.

  • mieke vermeulen

    Hier zijn weer mensensmokkelaars aan het werk geweest , moesten er geen mensensmokkelaars zijn zouden er ook geen vluchtelingen zijn .