Vanaf begin december 144 (vooral minderjarige) asielzoekers in Dendermonde

Leden van Pegida protesteerden vorige week nog tegen de komst van de vluchtelingen.
EPA Leden van Pegida protesteerden vorige week nog tegen de komst van de vluchtelingen.
De opvang van 144 van (vooral minderjarige) asielzoekers in het provinciaal centrum De Abijschool in Dendermonde, zal allicht begin december starten. Dat meldt het stadsbestuur na afloop van een bijeenkomst met Fedasil.

"Op basis van de actuele informatie verwachten we dat het opvangcentrum begin december operationeel zal zijn", zegt beleidscoördinator Karen Wastijn van de stad Dendermonde. "Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de vluchtelingen exact zullen aankomen." De asielzoekers zullen uit twee groepen bestaan: niet-begeleide minderjarigen en begeleide minderjarigen door een familielid zonder ouderlijk gezag. Het opvangcentrum zal een open opvangcentrum worden, maar bezoekers zullen onderworpen worden aan een toegangscontrole.

Het stadsbestuur zegt verder dat er samen met het lokaal onderwijsplatform en de scholen naar mogelijkheden gezocht wordt om de jongeren naar school te sturen. Fedasil werft momenteel 48 tijdelijke medewerkers aan voor de begeleiding en omkadering van asielzoekers. De aanwerving zal via het VDAB Dendermonde gebeuren.

Vragen over het opvangcentrum kunnen gesteld worden via opvangcentrum@dendermonde.be.

kos
EPA