Tientallen vluchtelingen verdronken na schipbreuk voor kust van Libië

Een schip van de Italiaanse kustwacht kwam gisteravond aan in de Zuid-Italiaanse havenstad Catania, met aan boord 86 overlevenden, onder wie verschillende kinderen en vrouwen, en acht lichamen.
AFP Een schip van de Italiaanse kustwacht kwam gisteravond aan in de Zuid-Italiaanse havenstad Catania, met aan boord 86 overlevenden, onder wie verschillende kinderen en vrouwen, en acht lichamen.
Bij een schipbreuk vorig weekend voor de kust van Libië zijn 64 migranten omgekomen. Dat meldt de VN-migratieorganisatie IOM vandaag. Medewerkers van IOM spraken in Italië met overlevers van de ramp.

Een schip van de Italiaanse kustwacht kwam gisteravond aan in de Zuid-Italiaanse havenstad Catania, met aan boord 86 overlevenden, onder wie verschillende kinderen en vrouwen, en acht lichamen. Volgens een IOM-woordvoerder zijn er nog eens 56 migranten vermist, en zijn die waarschijnlijk omgekomen.

De schipbreuk is het eerste dodelijke incident met migranten op de Middellandse Zee van 2018.

In 2017 kwamen volgens IOM meer dan 3.000 mensen om op de route van Libië naar Italië.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerry Cle

  Waarom kunnen mensen niet, net zoals wij, op een vliegtuig stappen en vertrekken naar waar ze maar willen? Waarom kunnen ze in Afrika geen asielaanvraag doen zodat ze weten dat ze al dan niet welkom zijn? Waarom slagen we er niet in om een menselijke oplossing te vinden?

 • jos robben

  als ze thuis waren gebleven was dit niet gebeurd

 • Gerd Peeters

  Hoeveel moeten er nog verzuipen voordat ze snappen dat ze niet naar Europa moeten komen? En diegene die er rijk van worden mogen ze onmiddelijk opsluiten.

 • Maserty Asaert

  Ik denk dat er veel regeringen aan verdienen! Anders hadden ze er al lang iets aangedaan.

 • marcel de baerdemaeker

  Al deze doden zijn te wijten aan zij die ze willen helpen oversteken. (Zowel de mensenhandelaars als zij die denken dat ze al deze mensen allemaal kunnen helpen.) Help deze mensen in hun eigen land of ten minste in hun eigen regio. Maar dat is te simpel en brengt niets op, behalve voor al deze doden waar het nu te laat voor is.