Ga naar de mobiele website
^ Top

Spaanse kustwacht redt meer dan honderdvijftig bootvluchtelingen

Een redder van het Migrant Offsure Aid Station probeert een man aan boord te helpen in de Middellandse Zee. (Archieffoto)
getty Een redder van het Migrant Offsure Aid Station probeert een man aan boord te helpen in de Middellandse Zee. (Archieffoto)
De Spaanse kustwacht heeft gisteren meer dan 150 Afrikaanse bootvluchtelingen gered. Ze bevonden zich aan boord van zes wankele bootjes voor de Spaanse zuidkust.

De eerste bootjes bevonden zich tussen Zuid-Spanje en Noord-Marokko. Twee groepen van 54 en 55 personen werden overgebracht naar de haven van Malaga, tweette de overheidsinstantie voor maritieme veiligheid. Het Rode Kruis gaf hen dekens om zich te beschermen tegen de koude. 

Almeria

Tweeëndertig andere zeevluchtelingen kwamen aan land in Almeria, tweehonderd kilometer ten oosten van Malaga, zegt een woordvoerder van de maritieme veiligheid. Iets meer naar het westen, in de regio van de Straat van Gibraltar, schoot ze dertien migranten te hulp die in drie bootjes zaten. 

Een vliegtuig van het Europese agentschap Frontex bood bijstand. De migranten werden naar de haven van Tarifa gebracht, veertien kilometer van de Marokkaanse kust.
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jos Temmerman

  Ramie Abdel , aan het OCMW bedoel je ?

 • hugo van de velde

  Je moet zelf maar eens in een oorlogssituatie terechtkomen je zal snel je huis verlaten en vluchten denk ik

 • danny buyse

  gilberte, meer dan 50000 vacatures raken niet ingevuld!

 • Gerd Peeters

  Joepie, weeral 150 erbij, en ze blijven maar komen, wanneer gaan ze beginnen met ze onmiddelijk linea recta terug te sturen?

 • Ramie Abdel

  Ik heet jullie welkom

Meld een bug