Ruim 700 aanvallen op vluchtelingen in Duitsland sinds januari

 Afghaanse jongens spelen voetbal in een opvangcentrum in Duitsland.
Benoit De Freine Afghaanse jongens spelen voetbal in een opvangcentrum in Duitsland.
In de eerste helft van 2018 vonden er in Duitsland 627 aanvallen plaats op vluchtelingen buiten de opvangcentra, en 77 daarbinnen. Daarbij raakten 120 mensen gewond. Het aantal aanvallen is licht gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken in een rapport.

In de eerste helft van 2017 waren er 642 aanvallen op asielzoekers buiten de centra, en 153 binnen. Er raakten 123 mensen gewond.

Vorig jaar zijn in totaal bij meer dan 2200 incidenten vluchtelingen en onderkomens aangevallen. In 2016 waren dat er meer dan 3500. Het ging onder meer om zware mishandeling, brandstichting, materiële schade en beledigingen, aldus het rapport.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anne Callebaut

    Dan zullen ze beseffen dat het tijd word dat ze terugkeren naar hun eigen land,de mensen zijn hun zottigheid beu,ga regelmatig naar Duitsland daar hoor je nog andere dingen en ze zijn het beu.

  • Ludovic De Beuckeleer

    verschiet er niet van als je bekijkt wat de immigranten gedaan hebben met de jonge meisjes en de vrouwen.