Ga naar de mobiele website
^ Top

Reisbureau biedt werkreis naar vluchtelingeneiland Lesbos aan

Reisbureau Sunweb biedt samen met luchtvaartmaatschappij Transavia en hulporganisatie Movement on the Ground werkvakanties aan naar het Griekse eiland Lesbos. "Een unieke kans om vluchtelingen de helpende hand te bieden in deze bijzondere situatie", zo schrijft Sunweb op de website.

Lesbos is het afgelopen jaar overspoeld door vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Irak en Libië. De bevolking en hulpdiensten zijn druk bezig met het opzetten van opvangcentra en faciliteiten. Nederlanders die daaraan "een steentje willen bijdragen en de handen uit de mouwen willen steken", kunnen in februari en maart rechtstreeks naar Lesbos vliegen. De betrokken partijen zeggen belangeloos mee te werken aan het project.

Er is een speciaal programma van een week samengesteld. Mensen werken afwisselend mee aan het opvangen van vluchtelingen op het strand en in vluchtelingenkampen. De reizen kosten tussen de 420 en 460 euro.

Plotselinge sterke toestroom
De laatste dagen is er weer een sterke toestroom van vluchtelingen naar Griekenland. Van dinsdag tot en met gisteren kwamen vanuit Turkije ruim 11.000 migranten aan.

Griekse media speculeren dat de plotselinge sterke stijging goedkeuring van de Turkse autoriteiten had, om zo de Europese onderhandelaars onder druk te zetten. De Europese Unie wil begin maart een speciale top met Turkije houden over het vluchtelingenprobleem.

Donderdag en gisteren bereikten volgens VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR respectievelijk 4.600 en 4.800 vluchtelingen de Griekse eilanden. Dat is meer dan twee keer zoveel als het gemiddelde met dagelijks 1.740 aankomsten sinds begin van het jaar. Met de nieuwe instroom is het totale aantal vluchtelingen in februari gestegen tot 27.555 mensen. In februari vorig jaar maakten 'slechts' 2.783 mensen de tocht over zee.

afp
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug