Reddingsschip Ocean Viking mag na twee weken wachten in Italië aanmeren

Asiel en migratie

Een migrant op het reddingsschip Ocean Viking.
AP Een migrant op het reddingsschip Ocean Viking.
Het reddingsschip Ocean Viking met 104 migranten aan boord mag na twee weken wachten een Italiaanse haven binnenlopen. Duitsland en Frankrijk zullen 70 van de geredde mensen opvangen, deelde het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag mee. Het schip werd toegewezen aan de haven van Pozzallo op Sicilië.

Het schip van de hulporganisaties SOS Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen had de mensen op 18 oktober voor de kust van Libië gered. Gisteren riepen de organisaties de Europese staatshoofden en regeringsleiders op de migranten eindelijk te laten ontschepen.

In de rand van de bijeenkomst van de ministers van Binnenlandse Zaken van de G6 in München klonk het vandaag in kringen van deelnemers dat Italië er zich aan stoorde dat het reddingsschip vrij lang in Libisch wateren vertoefde. Dit zette smokkelaars ertoe aan boten met migranten uit Libië naar het schip te sturen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank Van den Bulck

    De ferrydienst draait weer op volle toeren ! Wanneer gaan die overbetaalde Europolitiekers die schepen eens aan de ketting leggen. Zware boetes opleggen e.d. ?

  • Patrick Verbelen

    Natuurlijk gaat het zo, het schip van de NGO gaat voor de kust van Libië voor anker, daarna worden de bootjes met vluchtelingen de zee opgestuurd en opgepikt voor de overzet naar Europa, want zelf raken ze daar nooit omdat ze geen brandstof genoeg hebben.