Nieuw vluchtelingendrama voor kust Libië: mogelijk 90 mensen verdronken

Drie mensen hebben het drama overleefd, negentig anderen zijn omgekomen. (Archiefbeeld).
Getty Images Drie mensen hebben het drama overleefd, negentig anderen zijn omgekomen. (Archiefbeeld).
Het migratie-agentschap (IOM) van de Verenigde Naties vreest dat zeker 90 mensen zijn verdronken nadat een smokkelboot, die vooral Pakistaanse migranten vervoerde, voor de kust van Libië is gekapseisd. Slechts drie van de opvarenden zouden het drama overleefd hebben.

Volgens IOM-woordvoerster Olivia Headon hebben twee van de overlevenden al zwemmend de kust kunnen bereiken. Een andere is door de bemanning van een vissersboot gered. Het zijn die overlevenden die spraken van zeker 90 mensen aan boord van het overvolle vaartuig. Het weer kan zeker geen oorzaak van de ramp geweest zijn, zo luidt het. 

De levenloze lichamen van tien opvarenden zijn inmiddels aangespoeld, volgens Headon. Het waren acht Pakistani en twee Libiërs.

De IO en de VN hebben pas bericht dat tot 29 januari dit jaar al 6624 migranten overzee naar Europa zijn getrokken. Dat zijn zo'n 640 mensen meer dan in januari 2017. De meesten gaan naar Italië (64 procent van het totaal), Spanje (19 procent) en Griekenland (16 procent).
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Cédric Nuyts

    amerikaanse oorlog op basis van leugens eist veel mensenlevens

  • Fredien Vandervekens

    Het echte drama is, dat deze mensen ondanks alles ( te lezen en te horen in media) blijven geloven in een "paradijselijk" Europa-luchtkasteel. Dankzij de Europese elitaire bestuurders in "paradijselijke" ivoren torens.