Nederland pakt 41 verdachten op voor mensensmokkel

Vandaag halen motorrijders van de marechaussee personenauto's, busjes, touringcars en vrachtwagens van de weg die vanuit België Nederland in willen. Ze worden naar de parkeerplaats in Hazeldonk geleid, waar ze worden gecontroleerd.
ANP Vandaag halen motorrijders van de marechaussee personenauto's, busjes, touringcars en vrachtwagens van de weg die vanuit België Nederland in willen. Ze worden naar de parkeerplaats in Hazeldonk geleid, waar ze worden gecontroleerd.
De Nederlandse douane heeft sinds het opschroeven van mobiele controles midden september 41 verdachten van mensensmokkel opgepakt. Dat zei de Nederlandse staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie, die vandaag op werkbezoek was bij zo'n mobiele controle van de marechaussee op de grensovergang Hazeldonk tussen België en Nederland.

Het gaat om zowat zeven aanhoudingen per week, een verdubbeling sinds de intensivering van de controles. De verdubbeling van de vangst tot nu toe is volgens Dijkhoff belangrijk: "We moeten mensensmokkelaars zo hard mogelijk aanpakken."

De extra controles zijn nodig om een beter inzicht te krijgen in de mensensmokkel in Nederland. Daarmee kan deze "ernstige" vorm van criminaliteit beter bestreden worden, kondigde de marechaussee eerder aan.

De extra inspanningen zijn een direct gevolg van de verhoogde instroom van vreemdelingen in Nederland. De marechaussee controleert sinds 17 september extra op de weg, op vliegvelden, internationale treinen en op het water.

Vanochtend halen motorrijders van de marechaussee personenauto's, busjes, touringcars en vrachtwagens van de weg die vanuit België Nederland in willen. Ze worden naar de parkeerplaats in Hazeldonk geleid, waar ze worden gecontroleerd.

ANP
De Nederlandse staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff is vandaag op werkbezoek bij een mobiele controle van de marechaussee op de grensovergang Hazeldonk tussen België en Nederland.
ANP De Nederlandse staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff is vandaag op werkbezoek bij een mobiele controle van de marechaussee op de grensovergang Hazeldonk tussen België en Nederland.