Migranten demonstreren tegen ondraaglijke toestanden in vluchtelingenkamp van Moria

De migranten protesteren tegen de ondraaglijke toestanden in het vluchtelingenkamp.
REUTERS De migranten protesteren tegen de ondraaglijke toestanden in het vluchtelingenkamp.
Omwille van herhaaldelijke vechtpartijen tussen migranten van verschillende nationaliteiten hebben ongeveer 300 mensen, voornamelijk gezinnen, het vluchtelingenkamp van Moria op het Griekse eiland Lesbos verlaten om te protesteren tegen de ondraaglijke toestanden en de trage afhandeling van hun asielaanvraag. 

Volgens de regionale openbare omroep (ERT-Noord-Egeïsche Zee) probeerde de politie zaterdag de demonstranten te verhinderen om Mytilini, de hoofdstad van het eiland, te bereiken. Daags voordien waren bij ruzies tussen migranten zes gewonden gevallen, aldus het ziekenhuis op Lesbos.

In het grootste opvangkamp van Moria op Lesbos, dat een capaciteit van 3.000 mensen heeft, zitten volgens het ministerie van Migratie meer dan 7.300 mensen op elkaar geprangd. In totaal bevinden zich in de omgeving van de hoofdstad Mytilini met een bevolking van 37.000 mensen ruim 9.300 migranten.

Ongeveer 300 mensen, voornamelijk gezinnen, hebben het vluchtelingenkamp van Moria op het Griekse eiland Lesbos verlaten om te protesteren tegen de ondraaglijke toestanden.
REUTERS Ongeveer 300 mensen, voornamelijk gezinnen, hebben het vluchtelingenkamp van Moria op het Griekse eiland Lesbos verlaten om te protesteren tegen de ondraaglijke toestanden.19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Cleynhens

  Rot op gvd, ik begin het stilletjesaan beu te worden met al die illegalen ! blijf in uw land en vecht daar voor uw rechten ipv naar hier te komen en hier de boel op stelten te zetten, Profiteurs gvd !!!!

 • Heimo Davidts

  Laat ze allemaal een hoog bedrag betzlen als ze hier willen leven,we gaan minder vuiligheid hebben in europa.

 • raf janssens

  Niet tevreden, er is een weg terug. IS is verslagen in Syrië en Irak, dus ze kunnen terug naar huis.

 • nelly weyten

  Ze terug op vlieger zetten naar hun land van herkomst komt goedkoper uit dan ze te onderhouden

 • JAN krommentak

  Zij demonstreren omdat ze elkaar niet kunnen luchten , dat is wel een echte doorbraak voor een nieuwe start