Meer dan 900 vluchtelingen meren aan in Sicilië

AFP
Meer dan negenhonderd migranten die zich aan boord van een schip van de Italiaanse kustwacht bevonden, zijn vandaag in de Siciliaanse haven Catania ontscheept, zo heeft een fotograaf van het Franse persbureau AFP gemeld. Er waren ook twee lijken aan boord, laat de ngo Artsen zonder Grenzen (AzG) weten.

Het merendeel van de ontscheepte migranten zijn Eritreeërs. Aan boord waren ook ongeveer 200 minderjarigen, van wie de jongste een baby van drie maanden is, aldus de ngo Save the Children. 

De Diciotti van de Italiaanse kustwacht had de migranten opgepikt nadat ze bij vijf operaties van andere schepen voor de Libische kust waren gered. Luidens AzG waren de geredde vluchtelingen allen "oriënteringsloos". "Enkele wisten helemaal niet dat zij in Italië waren aangekomen". Volgens de prefectuur van de lokale politie zullen 800 van de nieuw aangekomenen naar andere Italiaanse regio's worden gebracht.

De aankomst gebeurde daags nadat het humanitaire schip Aquarius, dat met 629 migranten aan boord niet mocht aanleggen in Italië en Malta, naar Spanje is vertrokken. 

REUTERS
REUTERS
AFP
REUTERS
REUTERS13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Calinda Struyf

  Vergeet niet dat deze NGOs voor het merendeel hun budget verkrijgen van de EU en de verschillende EU regeringen of dacht U dat dit uit giften kwam?

 • Peter Gijselaar

  Terug sturen en wel op eigen kosten.

 • Jef Heffens

  Zolang als men ze toelaat, zolang zullen er komen, en zullen er meer en meer komen. China bijvoorbeeld heeft dat probleem niet, waarom Europa wel?

 • Elisa Cools

  Er zijn nog wel veilige plaatsen in Afrika, die komen naar hier omdat ze hier alles krijgen!

 • jos beverke

  En dat zijn allemaal politieke vluchtelingen?