Meer dan 600 migranten gered voor Spaanse kust

EPA
Voor de kust van Zuid-Spanje zijn meer dan zeshonderd migranten en vluchtelingen uit zee gered. Het ging om twee grote groepen verdeeld over zestien houten boten.

Zeven schepen met bijna tweehonderd mensen dreven in de Straat van Gibraltar. In het westen van de Middellandse Zee voeren nog eens negen boten met 467 mensen. De migranten werden allemaal naar de regio Andalusië gebracht.

De stroom vluchtelingen richting Spanje is de afgelopen tijd sterk gegroeid, hoewel de totale stroom via de Middellandse Zee is afgenomen.
58 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bene Van Gansbeke

  En het is allemaal bewust. Die regeringsleiders weten maar al te goed met wat ze bezig zijn. Over de partijgrenzen heen zijn de hoogsten meestal broeders, logebroeders die onze ondergang willlen.

 • Luc Cleynhens

  Alleen het crapuul komt naar Europa !!!!

 • Gilbert Vermeersch

  De bevolking is alles behalve gelukkig met de gang van zaken. Ik weet het zeker.

 • Gerry Cle

  Bravo, weeral een humanitaire ramp vermeden. Nu zo snel mogelijk Europees initiatief zodat Spanje niet alleen alle asielprocedures moet afwerken.

 • Patje Staelens

  dit zijn geen vluchtelingen ...gewoon gelukzoekers die hier hopen op luikekker leven op onze kosten ….trouwens waar zijn de vrouwen en kinderen