Maximiliaanpark bijna volledig ontmanteld

PHOTO_NEWS
De kampplaats in het Maximiliaanpark tegenover de Dienst Vreemdelingenzaken is vanavond zo goed als volledig ontmanteld. Het merendeel van de tenten is neergehaald en diensten die in het park werden aangeboden, onder meer juridische bijstand, medische hulp en de verdeling van kledij, zijn overgebracht naar het gebouw aan de Willebroekkaai, waar ze voortgezet worden.

Dinsdagmorgen besloten het burgerplatform, Dokters van de Wereld, Oxfam en Samusocial zich terug te trekken uit het kamp. Ondertussen beschikt het platform over een lokaal van 1.000 vierkante meter aan de Willebroekkaai, waar het overdag de verschillende diensten wil aanbieden die ook in het park plaatsvonden. Zo komen er een juridische permanentie, psychologische bijstand, medische hulp (Dokters van de Wereld), kledijverdeling (Oxfam), een wassalon en een peer-to-peer jobbegeleidingsdienst geïnspireerd op het Duo for a Job-model. In de loods is ook een bijeenkomstruimte voorzien met koffie en thee en animatie.

Vanavond was de meerderheid van de tenten in het Maximiliaanpark al neergehaald. Er blijven nog enkele tenten over van mensen die nog ter plaatse willen blijven. Voor de vooropvang van de asielzoekers in WTC III staan wel nog vijf tenten van het Rode Kruis, zodat de mensen die 's nachts of 's weekends aankomen ergens terecht kunnen.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA