Libische mensensmokkelaars ontpoppen zich tot slavenhandelaars:
migranten per opbod verkocht

AFP
Migranten zijn in Libië per opbod verkocht als slaven. Dat berichtte de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van eigen onderzoek.

Journalisten zagen vorige maand in een gebouw buiten Tripoli dat in zes tot zeven minuten meer dan tien mensen werden geveild. De veilingmeester noemde één 'slaaf' uitermate geschikt voor graafwerkzaamheden. ,,Heeft iemand een graver nodig? Dit is een graver. Een grote sterke man'', klonk het.

Libië belooft onderzoek

CNN maakte opnames met verborgen camera's en droeg het bewijsmateriaal over aan de Libische autoriteiten. Zij beloofden een onderzoek te starten. Het land ontbeert een sterke centrale overheid sinds de opstand die leidde tot de val en dood van dictator Muammar al-Kaddafi in 2011.

De geveilde mensen zijn volgens CNN vluchtelingen en migranten. Doordat de Libische kustwacht steeds harder optreedt, kunnen mensensmokkelaars minder boten richting Europa sturen. Zij zouden zich daarom ontpoppen tot slavenhandelaren.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    Niets nieuws onder de zon : eeuwen geleden werden zwarten reeds massaal verkocht als slaven door Arabieren.

  • Paul De Mol

    Ja, laat de NATO ingrijpen en alles is weer in orde? *NOT* De NATO had daar nooit moeten tussenkomen en Khaddafi laten zitten. Nu kunnen we alleen maar huilen om de gevolgen die we zelf veroorzaakt hebben. Laat dit een les zijn, houdt onze militairen voortaan in Europa, en verlaat de NAVO, die enkel een vehikel is om de VS-dromen van wereldheerschappij te helpen waarmaken.

  • joseph charliers

    Back to basics , toen was het daar toch ook schering en inslag .